Rezervirajte

O Ljubljani

O Ljubljani

Ljubljana se uvršča med eno najlepših in občudovanja vrednih evropskih glavnih mest. Čeprav je njena površina majhna in šteje manj kot 300.000 prebivalcev, vas bo brez dvoma očarala.

Majhnost Ljubljane je hkrati tudi njena prednost, saj so vse glavne turistične znamenitosti na dosegu roke. V center Ljubljane se lahko odpeljete z avtom in parkirate na enem od parkirišč ali garažnih hiš. Lahko pa kupite Urbano in z njo plačujete mestni avtobus. Zadnje čase je zelo priljubljen Bicikelj – s kolesom naokoli je brez dvoma najlažja in najbolj varčna izbira.

Ko pomislite na Ljubljano, enostavno ne smete pozabiti na Jožeta Plečnika. Ta priznani arhitekt je pustil svoj pečat na Ljubljani in njeni okolici. Glavna tržnica, Prešernov trg, čudovito Tromostovje, Žale, Čevljarski most, centralni stadion … so nedvomno vredni ogleda.

Simbol Ljubljane je zmaj, zato se nad Ljubljanico, le nekaj minut stran od Tromostovja, bohoti Zmajski most s svojima znamenitima kipoma. Ljubljana se ponaša še z mnogimi drugimi mostovi, npr. Žitni most, Hradeckega most, Čevljarski most.

Ljubljana je živahna prestolnica skozi vse letne čase. Spomladi lahko opazujete Park Tivoli in prebujanje narave, poleti mesto postane prizorišče številnih koncertov in predstav, jeseni praznujemo Martinovo, ko se mošt spremeni v vino, zima pa je čas predbožičnega vzdušja in praznovanj.

Če se zanimate za zgodovino, potem preprosto morate zaviti v Slovenski etnografski muzej, Narodni muzej, Muzej novejše zgodovine ali Mestni muzej. Če pa vam je pri srcu umetnost, si privoščite obisk Narodne galerije, Moderne galerije ali katere od mnogih manjših galerij, ki so razpršene po Ljubljani.

Vzemite si nekaj dni časa in doživite Ljubljano in vse, kar vam ponuja.